Rochii in functie de silueta

Top 3 rochii de toamnă pe care să le porți în funcție de siluetă

September 14th, 2017

Rochiile sunt piesele de rezistență în garderoba oricărei femei, deoarece definesc stilul vestimentar. Și cum o rochie bine aleasă pune în valoare orice siluetă, mai jos îți prezentăm trei stiluri de rochii la modă în această toamnă, alături de câteva sfaturi legate de cum le poți purta în funcție de siluetă.

Rochiile cambrate – perfecte pentru silueta clepsidră

O siluetă clepsidră este caracterizată printr-un echilibru perfect al formelor – lățimea umerilor este egală cu cea a șoldurilor, iar talia este îngustă și accentuată.

Dacă ești fericita posesoare a unei siluete clepsidră, pentru a păstra și sublinia proporțiile cu care ai fost înzestrată, rochiile potrivite pentru tine sunt cele cambrate. Acestea urmează linia corpului și îți evidențiază atuurile. În cazul în care rochia are volum în partea de sus, obligatoriu si partea de jos va trebui accentuata si invers – cu condiția ca mereu accentul să cadă pe talie.

rochii cambrate pentru silueta clepsidra

 

Poartă rochii în cloș dacă ai siluetă tip dreptunghi (androgină)

În cazul acestui tip de siluetă, umerii, talia și șoldurile au aproximativ aceeași lățime, iar pentru a crea impresia unei forme clepsidră, va trebui să fii mereu atentă la modul în care îți evidențiezi talia. Aceasta va fi întotdeauna marcată printr-o curea sau cordon, urmând ca în partea de jos rochia să fie amplă, cu volum.

Rochii clos in partea de jos

Rochiile cu o croială dreaptă, lejeră: ideale pentru silueta măr sau ovală

Rochiile drepte avantajează silueta măr, definită de o talie groasă și pronunțată, deoarece distrag atenția de la zona problematică. Pentru a crea un echilibru, îți recomandăm să evidențiezi zona bustului ți picioarele prin volane sau detalii colorate (nasturi, gulere colorate etc.) sau chiar printr-o lungime mai îndrăzneață. Dacă ai siluetă tip măr, evită rochiile mulate pe corp sau cu zona taliei evidențiată, deoarece îți vor accentua micile imperfecțiuni.

Rochii cu croiala dreapta

Așadar, sunt câteva mici trucuri și sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când alegi rochia potrivită, astfel încât să maschezi micile imperfecțiuni și să-ți subliniezi atuurile. Noi te invităm pe www.dasha.ro să descoperi toată colecția de rochii office de toamnă și să alegi ce-ți face cu ochiul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *