Sfaturi pentru intretinerea pantofilor din piele in zilele ploioase

April 20th, 2016

Zilele ploioase nu trebuie sa fie un motiv de neplacere pentru tine si pantofii preferati. In special primavara si toamna nu putine vor fi zilele in care ploaia te va face sa te gandesti de doua ori ce pantofi din piele vei purta, motiv pentru care iti vom oferi cateva sfaturi utile pentru ingrijirea pantofilor din piele naturala in timpul zilelor ploioase.

  • Foloseste un spray de protectie impotriva apei. Acesta se pulverizeaza pe stratul extern al incaltamintei, o data pe sezon sau mai des, in functie de gradul de expunere al pantofilor la apa. Astfel, apa nu va patrunde in textura pielii, iar incaltamintea va arata impecabil!
  • In cazul in care pantofii au¬†fost deja afectati de ploaie, lasa-i sa se usuce treptat, la temperatura camerei. Nu incerca sa grabesti procesul de uscare folosind surse de caldura, deoarece pielea se va deteriora. Pentru a absorbi umezeala din interior, foloseste un prosop din bumbac sau umple pantofii cu ziare sau prosoape de hartie si lasa-i asa peste noapte.
  • Daca este posibil, scoate talpicii si lasa-i sa se usuce separat.
  • Odata ce pantofii s-au uscat, curata-i cu un prosop uscat, lustruieste-i si apoi hidrateaza pielea cu crema de pantofi sau cu un burete cu silicon.
  • Evita pantofii din piele intoarsa, deoarece acest material este mult mai sensibil la umezeala si se va degrada vizibil.

Tu ce alte solutii pentru ingrijirea pantofilor din piele naturala pe timp de ploaie mai stii?

Recomandarile noastre pentru zilele ploioase:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *