Geanta de piele – trucuri simple pentru îngrijirea

February 5th, 2019

Specialiștii afirmă la unison că, dacă îți dorești să faci o investiție într-un articol pentru garderoba ta, e recomandat să dai banii pe o geantă de calitate. Accesoriile definesc o ținută, conferă personalitate și vorbesc de la sine despre prestanța ta. Mai rezistente, mai aspectuoase și de o calitate superioară, gențile de piele vor reprezenta acel accent care scoate orice ținută în evidență și care te va transforma într-o apariție sofisticată. În plus, ele se potrivesc la orice, de la outfiturile elegante la cele cu amprentă sport.

Pentru că gențile de piele sunt atât de valoroase (și pentru că risipa nu vorbește bine despre tine în condițiile nesigure de azi), e atât de important să înveți să ai grijă de bijuteria ta de geantă. Află cum!

Trucuri de îngrijire a genții pe care orice femeie ar trebui să le cunoască

Geanta de piele e un accesoriu definitoriu pentru garderoba ta. Dat fiind faptul că reprezintă o investiție care te va ține foarte multă vreme, îngrijită așa cum trebuie, e recomandat să înveți cum să îi fii cea mai bună prietenă. De la îngrijire, păstrare, curățare și protecție, află cum să ai grijă de geanta ta cea mai frumoasă!

Sursă foto: Instagram.

Cum întreții geanta de piele

Ține cont de trucurile de mai jos și nu va mai trebui niciodată să îți faci griji în legătură cu uzarea ei!

Hidratează geanta! În mod ideal, ar trebui să ai grijă de geanta ta cu aceeași dedicație ca de pielea de pe față. Așa cum nu uiți de crema ta dragă în fiecare zi, ar trebui să ai aceeași atitudine față de geantă. Deși nu te vom „obliga” să așterni cuminte un strat de cremă în fiecare zi, e recomandat să recurgi la acest gest o dată pe lună.
Desigur, nu utiliza crema ta obișnuită în acest sens. E mai bine să optezi pentru un strop de balsam sau pentru o loțiune de întreținere profesională, pe care să o cumperi de la magazinele de profil.

Uleiul de nurcă, de asemenea, poate constitui o variantă bună.

Așa te asiguri că îți ții geanta de piele superbă în cele mai bune condiții. Nu uita că un exemplar viu colorat, superb, poate afișa mai repede semne de uzură. Geanta albastru închis de pe dasha.ro are nevoie de atenția ta pentru a-ți desăvârși look-ul.

Geanta albastru inchis din piele naturala Flynn.

Cum cureți geanta de piele

Nici nu vrem să ne gândim că geanta pe care o adorăm s-ar putea păta vreodată, dar se întâmplă. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să scapi de murdărie inclusiv de pe modelele deschise la culoare: o geantă roz pudră, de exemplu, e mai sensibilă din acest punct de vedere.

Geanta roz pudra din piele naturala Jordan.

În primul rând, e recomandat să nu mizezi niciodată pe săpunuri agresive sau pe mixuri pe bază de oțet, de exemplu, pentru a-ți curăța geanta. Acestea pot include substanțe agresive care compromit iremediabil materialul delicat al genții tale.

Soluția salvatoare este să apelezi la o curățătorie profesională specializată în genți. În cazul în care această variantă nu e posibilă, folosește un mix de săpun lichid extrem de delicat și apă călduță. O cârpă moale va deveni instrumentul perfect de șters. Evită însă să tratezi astfel petele vechi, care ar trebui îndepărtate de un profesionist.

Este important să cureți și interiorul genții, nu doar exteriorul său. În acest sens, întoarce geanta pe dos și periază materialul cu o perie pentru haine.

Oricare ar fi metoda de curățare pe care o alegi, asigură-te că o testezi înainte pe o bucată mică de material, ferită de ochii privitorilor. Astfel vei cunoaște la perfecție reacția pe care o are accesoriul tău.

În cazul în care în geantă persistă mirosuri neplăcute, include un pliculeț de bicarbonat de sodiu în interior, închide geanta și lasă substanța să acționeze peste noapte. Vei fi impresionată de rezultate!

Sursa foto: Instagram.

Cum păstrezi geanta de piele

Ca să aibă viață nesfârșită, geanta de piele nu trebuie purtată permanent. Rotește achizițiile tale în mod regulat: astfel, stilul tău va fi mai diversificat, iar gențile vor fi apărate așa cum trebuie.
Depozitarea genților de piele e la rândul ei un capitol extrem de important. Acestea trebuie lăsate să se odihnească într-un spațiu aerisit, ferit de căldură, de frig și de contactul direct cu lumina soarelui.

Umple geanta cu bucăți de hârtie pentru a te asigura că își păstrează forma. De asemenea, evită să suprapui un accesoriu peste altul: gențile trebuie așezate în poziție cât mai confortabilă.
În cazul în care podoaba ta de preț are mânere voluminoase, cu detalii metalizate, grele, sau lanțuri, precum Poșeta din piele naturală Missy, cel mai bine ar fi ca acestea să fie detașate, dacă e posibil, și introduse în interiorul genții. Nu le lăsa să atârne pentru că pot compromite forma accesoriului.

Poseta grena din piele naturala Missy.

Unele genți sunt prevăzute cu un săculeț. Nu îl arunca, ci păstrează în el geanta. O față de pernă veche va îndeplini la fel de bine această misiune: important e să fie din bumbac, pentru a permite pielii să respire.

Scoate la aer geanta o dată la două săptămâni, atunci când faci curățenie. Așa te asiguri că îți amintești de ea, dar și că previi instalarea mucegaiului.

Cum protejezi geanta de piele

O iubești ca pe ochii din cap, așa că e musai să o aperi de orice pericole.

Nu manevra geanta cu mâinile murdare sau după ce te-ai dat cu cremă. Nu vrei să fii tocmai tu cea care o murdărește.
Lasă geanta să se usuce la temperatura camerei, dacă s-a udat. Sub nicio formă nu o usca cu foehn-ul!

Nu aștepta până în ultimul moment ca să o duci la reparat. Avem tendința de a considera că, dacă un accesoriu prezintă defecțiuni minore, nu e cazul să „ne deranjăm”. Însă e mai simplu să repari un defect mărunt decât să aștepți ca acesta să evolueze în mod nedorit.

Din când în când, curăță geanta cu o cârpă uscată. Nu aștepta să se murdărească, și praful e un risc.

Dacă vei respecta aceste trucuri de păstrare, îngrijire, curățare și întreținere a genții de piele, poți fi sigură că accesoriul tău îți va ține companie pentru totdeauna. Sfaturile noastre sunt cheia unei apariții desăvârșite, în care și tu, și geanta ta străluciți la unison. Descoperă modele fabuloase genți de piele la Dasha și ai grijă de ele așa cum merită!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *