Cum să porţi bluza tip ie: sugestii și recomandări

February 11th, 2019

Am învățat din nou în ultima perioadă să apreciem valoarea tradiției, autenticitatea pe care o aduce reîntoarcerea la rădăcini. În acest context, bluza tipic românească, ia, și-a recâștigat valoarea și locul fruntaș în tendințe. De la o piesă pe care ne-o imaginam doar în compania mamei sau a bunicii, azi ia s-a transformat într-un item mult-dorit, care apare în cele mai noi colecții ale designerilor, precum și în aparițiile stylish ale celor mai sofisticate fete.

Delicată, creativă, croită cu dragoste și imaginație, bluza tip ie e o reprezentantă de seamă a curentului boho, una dintre sursele majore de inspirație ale modei ultimilor ani. Versatilă, ia intră cu succes în numeroase combinații vestimentare: noi îți prezentăm în rândurile de mai jos câteva dintre cele mai reușite.

Ghid de bună purtare a bluzei tip ie: 8 ținute pe care să le încerci

În ceea ce privește regulile de bună purtare a bluzei tip ie, există două direcții în care poți merge. Prima dintre ele constă în respectarea întocmai a curentului boho: în cadrul ei, ia va străluci alături de fuste lungi, de tip gipsy, de cojoace iarna și de accesorii fanteziste. Cea de-a doua interpretare e mai complexă și presupune alăturarea iei cu articole vestimentare din alte curente. Descoperă în rândurile de mai jos ținute care respectă atât spiritul atemporalității iei, dar și ultimele tendințe!

Poartă ia în combinație cu blugi!

Sursa foto: Instagram.

Dacă vrei ca ținuta să impresioneze prin versatilitate, atunci ai grijă să alături bluzei tip ie itemuri din stiluri opuse. Lejeritatea și caracterul casual al unei perechi de blugi e cel mai bun tovarăș pentru bluza românească. Optează pentru un model de jeans lejer, drept, a la anii 90, sau pentru unul cu aplicații. Păstrează machiajul și coafura naturale. Ca accesorii, asociază genți simple, așa cum este această poșetă din piele și evită modelele mult prea încărcate.

Poseta neagra din piele naturala Malvina.

Combină ia cu pantaloni scurți!

Sursa foto: Instagram.

Dacă nu știai ce să porți în această vară, tocmai ți-am recomandat asocierea perfectă. Se ia o pereche de blugi scurți, comozi, și se alătură o ie bogat ornamentată. Materialele naturale ale îndrăgitei noastre bluze vor permite pielii să respire în voie, iar alăturarea de boho și casual funcționează din nou perfect. Finisează ținuta cu sandale plate cu inserții glam, precum acest model de pe Dasha!

Sandale argintii Leila.

Îmbracă ia cu o fustă!

Sursa foto: Instagram.

Ți-am spus că ia e deosebit de versatilă și suntem convinse că trebuie să ne dovedim spusele. Atunci când mizezi pe eleganța bluzei tip ie și decizi să îi alături o fustă, te sfătuim să mizezi pe modele glam. Desigur, poți asocia și ia cu fusta de la costumul popular, dar numai la ocazii speciale. În schimb, fustele mulate, cele din piele sau chiar acoperite cu paiete vor face minuni în aceste combinații. Completează cu o pereche de cizme lungi, peste genunchi!

Cizme bleumarin peste genunchi din piele naturala intoarsa Kamelia.

Acoperă ia cu o jachetă!

Atunci când e frig afară, ia revine la capitolul „amintire de vară”. Nu credem însă că mai trebuie să îți amintim că bunicile noastre se confruntau cu temperaturi chiar mai scăzute decât cele de acum. De aceea, bluza ie se pretează chiar și în cele mai geroase zile. De data aceasta, chiar te îndemnăm să îi scoți la înaintare latura boho și să o combini cu un cojocel. Inserțiile de blană sunt de asemenea bine primite, pentru un stil care sfidează cotidianul mohorât. Păstrează simplitatea în restul outfitului, cu o pereche de jeans și ghete simple.

Ghete kaki din piele naturala cu siret dublu Amber.

Fă cunoștință iei cu pantofii cei mai de preț!

Sursa foto: Instagram.

Accesorizarea e importantă atunci când porți o ie! Vedeta noastră de azi se potrivește atât cu încălțăminte simplă, chiar și cu adidașii tăi, mai ales dacă apelezi la unii creativ decorați. Însă pantofii eleganți sunt cei care se înțeleg cel mai bine cu vibrația autentică a iei! Uite cât de bine arată piesa alături de pantaloni de piele și de sandale cu toc. Modelul cu aplicații sidefate de pe Dasha se va potrivi la fel de bine!

Sandale negre din piele naturala Odelia.

Alătura ia unei perechi de pantaloni office!

Sursa foto: Instagram.

Dacă mai ai nevoie de un argument pentru a purta bluza tip ie la birou, iată-l! Acest obiect vestimentar e fabulos în compania unei perechi de pantaloni capri, dar și a celor slim. Evită însă combinația cu pantaloni evazați sau cu talie răsfrântă, pentru a nu crea un joc de volume ce te dezavantajează. Noi am opta oricând pentru pantalonii negri office Juliana.

Pantaloni negri office Juliana.

Poartă ia pe post de rochie!

Dacă ești norocoasa posesoare a unei bluze tip ie evazate, chiar cu un număr mai mare, lăsată moștenire de o bunică cool, vei rezolva ușor problema diferenței de mărime purtând-o pe post de rochie. Accesorizează cu un coș de paie și balerini sau sandale plate și ai obținut o ținută magică de vară.

Sursa foto: Instagram.

Accesorizează inteligent!

Poate cel mai important capitol atunci când vine vorba despre o piesă atât de deosebită precum ia este legat de accesorizare. Ai nevoie de piese pline de creativitate: coliere suprapuse sau statement, cercei cu pene sau cu ciucuri, baticuri tradiționale, brățări multiple. Moderația e în acest caz demnă de a fi dată uitării!

După cum am văzut, bluza tip ie e una dintre cele mai versatile piese pe care le poți adăposti în dressing-ul tău. Cu fuste, pantaloni scurți sau lungi, blugi, jachete, pe post de rochie și întotdeauna însoțită de accesoriile potrivite, ia îți va compune un look unic, strălucitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *