Ţinute pentru vară: cum te îmbraci în cele mai călduroase luni din an

May 23rd, 2019

Frigul aspru și tăios al iernii ne-a adus în minte cele mai idilice imagini despre vară, dar atunci când afară vor fi peste 35 de grade, vom ajunge din nou în situația de a ne fi dor de răcoarea iernii, când ne puteam refugia în căldura casei.

Dacă ți-am spune însă că, deși nu contestăm faptul că temperaturile ridicate au devenit insuportabile, există trucuri care să te ajute să te simți mai bine sub soarele necruțător? Iar aceste sfaturi se regăsesc în rândurile de mai jos! Vezi pe ce să mizezi în lunile viitoare, când valul de căldură te va face să regreți cât ți-ai dorit vara înapoi pe timp de iarnă!

Top 5 materiale ideale pentru vară

De cele mai multe ori, atunci când alegem în ce să ne îmbrăcăm vara, ne lăsăm cucerite cu precădere de design, culori, croiuri, și acordăm mult mai puțină importanță materialului. Fii sinceră: de câte ori ai cumpărat un articol vestimentar pe baza informațiilor de pe eticheta sa? De prea puține ori! Dar vara e vital să o faci: alege materiale naturale, care sunt astfel confecționate încât între fibrele sale există spații libere foarte mici, ce lasă aerul să pătrundă. Te vei simți astfel de un milion de ori mai bine și vei reuși să faci față asaltului de căldură!
Iată care este topul 5 al materialelor pe care să mizezi vara!

1. Bumbacul. Fibra naturală cel mai des folosită e renumită pentru faptul că absoarbe umiditatea, astfel încât va diminua senzația de căldură, oferindu-ne o senzația de răcoare. Bonus, hainele din bumbac sunt comode și ușoare, așa că te vei simți bine în ele, un atu prioritar pe timp de vară. De asemenea, bumbacul nu se șifonează și e hipoalergic, astfel că ține praful la distanță. Alege materiale organice, concepute din grijă pentru mediu, și vei fi împăcată cu tine și cu conștiința ta!

Sursa foto: Instagram.

2. Inul. Deși e mai rigid decât bumbacul și se șifonează ușor, inul are aceleași proprietăți de absorbție a apei și de răcorire a pielii. În plus, pur și simplu arată atât de romantic în peisajul unei veri citadine.

3. Cânepa. Mai puțin utilizată azi, cânepa e puternic recomandată de specialiști grație proprietăților sale de absorbție a ultravioletelor. De asemenea, experții sunt de părere că fibrele acestui material natural au caracteristici antibacteriene, ceea ce le face minunate pentru cei mici.

4. Ramia. Mai rar întâlnită, ramia e o fibră de rafie pe care o regăsim de multe ori la sfori și la fețe de masă. E rezistentă, puternică și extrem de răcoroasă. De asemenea, absoarbe umiditatea în mod exemplar.

5. Mătasea. Tot o fibră naturală, mătasea ne mângâie pielea și o lasă să respire. În plus, oferă o senzație inegalabilă de confort. Dezavantajul e că e ușor mai scumpă și că își va pierde din suplețe odată ce se udă, așa că poart-o doar dacă știi că vei petrece puțin timp în aer liber.

6 sfaturi utile pentru ținute răcoroase

1. Nu renunța la pălării! În primă instanță, aceste accesorii îți pot da impresia că te vor încălzi mai tare, dar în esență ele țin radiațiile solare departe de creștetul capului, ceea ce va permite de fapt păstrarea unei temperaturi stabile a corpului. Alege modele cu boruri largi și poartă-le cu rochii suave și cu sandale plate, pentru un look boem și diafan sub arșița verii.

2. Optează în special pentru pantaloni largi, rochii sau fuste. Aceste articole vestimentare nu presupun un contact direct cu trupul tău, ceea ce va permite pielii să respire. Deși poți considera că o rochie mini și mulată va expune mai multă piele, în realitate ea ține de cald mai mult decât o creație lejeră, midi. Rochia cu imprimeu cu dungi verzi Sandra e proaspătă și răcoroasă, fiind concepută dintr-un material fluid, plăcut la atingere. O găsești la categoria de rochii de damă de pe dasha.ro.

Rochie cu imprimeu cu dungi verzi Sandra.

Un alt sfat de care să ții cont este să eviți suprapunerile de haine. Dacă porți un top și o pereche de pantaloni, renunță să incluzi și o curea. Nu introduce bluza în pantaloni decât lejer, la nivel superficial, pentru a nu crea presiune și căldură. Alege topuri mai scurte, până la linia pantalonului sau a fustei sau puțin sub ele.

Sursa foto: Instagram.

3. Evită culorile închise. Chiar dacă ești fana numărul unu a negrului, desparte-te de el în lunile fierbinți de vară. Îți promitem că va înțelege. Adoptă pasteluri, alb, nuanțe dulci și culori puternice în garderoba ta. Acestea din urmă vor fi cheia unui look vesel, în tendințe, ce te umple de bună dispoziție în toiul verii.

Sursa foto: Instagram.

Cauți fuste de damă pline de optimism pentru o vară în care nu mai simți căldura? Fusta cu imprimeu floral Ania e o alegere excelentă din acest punct de vedere.

Fusta cu imprimeu floral Ania.

4. Go basic!

Garderoba de vară nu trebuie să fie complicată, iar tricoul e o piesă reprezentativă pentru ea. Ai grijă însă să îl asociezi unor piese statement pentru un stil care nu poate fi considerat monoton. O geantă care atrage privirile ca un magnet, o pereche de pantaloni palazzo cu imprimeu sau o fustă midi sunt itemuri vestimentare ce se pricep de minune să ascundă banalul unui tricou.

Sursa foto: Instagram.

Mizează pe genți office de calitate și vei putea duce tricoul clasic de bumbac și la birou. Imprimeul de șarpe va fi la fel de cool în vara 2019, așa că e musai să nu uiți de el!

Geanta cu imprimeu de sarpe din piele naturala Kristen.

5. Optează pentru pantofi care lasă pielea expusă!

Un adevărat coșmar de vară este să fim nevoite să ne plimbăm într-o pereche de stilettos care ne provoacă dureri și parcă ne încălzesc și mai tare. De aceea, include în garderoba de vară sandale cu talpă plată, papuci sau pantofi decupați la spate, care să aerisească zona delicată și atât de încercată a picioarelor. Ne place modelul din piele naturală Anida, în tonuri de roșu și de alb, absolut fermecător!

Sandale rosu cu alb din piele naturala Anida.

6. Optează pentru decupaje

Ce zici de o rochie de vară cu spatele gol? Îți va oferi un sentiment de libertate răcoroasă pe care nici măcar creațiile extrem de decoltate nu reușesc să ți-l dăruiască. În plus, aceste itemuri arată fabulos în peisajul unei veri ce vrea să spargă toate recordurile de temperatură!

Sursa foto: Instagram.

Știm, poate părea că mai e mult până la vară, dar noi îți recomandăm să te pregătești încă de pe acum! Ține cont de sfaturile noastre și îți garantăm că vei reuși să ții piept ca niciodată anotimpului cald! De-acum nu mai e loc de greșeli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *