Pantofii albi – reguli de purtare

June 12th, 2019

Una dintre preconcepțiile cel mai adânc înrădăcinate în spiritul modei era că nu ne este permis să purtăm pantofi albi (și această culoare, în general) decât în anotimpurile calde. Astfel, prezența modelelor de încălțăminte albe era considerată un faux pas pe timp de iarnă și descurajată complet de către stiliști și designeri.

Firește, regulile s-au schimbat, iar acum este complet acceptabil să te îmbraci în alb din cap până în picioare oricând ai chef sau să încalți pantofi, sandale, teniși sau cizme în această culoare. Am adunat singurele reguli care mai sunt valabile în rândurile de mai jos, unde am realizat un îndreptar complet de bună purtare a pantofilor albi în orice anotimp.

Pantofii albi – truc inteligent pentru alcătuirea ţinutelor de vară

Pantofii albi nu mai reprezintă acum sub nicio formă un „baubau” al modei, respectiv un accesoriu care trebuie abordat cu delicatețe. Dimpotrivă! Sunt mulți stiliști de părere că acest model de încălțăminte e de fapt trucul care îți va asigura cea mai cool ținută de vară a momentului.

Sursa foto: Instagram.

Albul emană puritate, nevinovăție, candoare și este un simbol al perfecțiunii, toate aceste atribute fiind extrem de dragi nouă, femeilor, în general. De asemenea, albul reverberează de prospețime și are un aer fresh care îl face ideal pentru zilele în care temperaturile depășesc limita suportabilului.

Mai este un motiv pentru care pantofii albi sunt considerați cel mai inteligent truc pentru alcătuirea ținutelor de vară: sunt extrem de versatili. Nu trebuie să îți bați prea tare capul cu asortarea lor, deoarece albul e non culoare, adică se potrivește la orice. Pantofii albi vor fi minunați în outfituri all white, dar și într-o ținută all black cu accente metalizate sau alături de culori tari precum roșul și galbenul, la modă în această vară.

Sursa foto: Instagram.

Un exemplu perfect de abordat în timpul verii sunt pantofii albi din piele naturală cu model decupat Eda. Lasă pielea să respire și vor reprezenta acel accesoriu care se potrivește de minune atât cu rochii lungi, dar și cu fuste, cu shorts, cu blugi sau cu salopete. E practic un must-have în garderoba ta acum!

Pantofi albi din piele naturala model decupat Eda.

Pantofii albi în sezonul rece

Așa cum am mai spus, oricine îți zice că nu mai ai voie să porți pantofi albi în timpul iernii se înșală. Cu toate acestea, există câteva reguli binevenite de care să ții cont.
Combină cu nuanțe deschise, precum cremul, bejul sau cafe au lait. Dacă vara ai liber să asociezi albul cu orice nuanță îți dorești, iarna e recomandat să limitezi aceste porniri. Da, poți arăta fabulos la 0 grade purtând roșu, verde electric sau roz incandescent, dar va trebui să fii foarte stăpână pe apariția ta.

Sursa foto: Instagram.

Optează pentru articole timeless, clasice. Ai tot dreptul să porți pantofi albi iarna, dar ai grijă să îi combini cu piese vestimentare elegante sau casual, care să nu spargă însă barierele din punct de vedere al stilului sau al designului. Ferește-te de elemente mult prea avangardiste și apelează la un palton elegant, la o pereche de pantaloni evazați, dar nu prea largi și la un pulover simplu și de calitate.

Accesorizează subtil. Nu e nevoie să întreci măsura nici în ceea ce privește accesorizarea atunci când încalți pantofi albi în timpul iernii. Un ceas de calitate, cercei frumoși sau o brățară prețioasă vor pune și mai bine în valoare șarmul pantofilor tăi albi.

În secțiunea pantofi de damă de la Dasha vei regăsi modele de încălțăminte în această culoare care se dovedesc perfecte pentru sezoanele reci. Ne plac pantofii albi din piele naturală Will!

Pantofi casual albi din piele naturala Will.

Cum întreţii pantofii albi?

Am văzut mai sus care sunt cele mai bune sfaturi de purtare a pantofilor albi în sezonul rece, să aflăm și cum avem grijă de ei. În condițiile în care smogul, praful, poluarea au devenit factori care ne alarmează profund, începem să ne facem mai multe griji cu privire la purtarea pantofilor albi în timpul verii decât al iernii, atunci când orașul îți prăfuiește fiecare model de încălțăminte.

Sursa foto: Instagram.

Încearcă să ții pantofii în cutia în care i-ai cumpărat între intervalele de purtare. Da, poate părea un chin la un moment dat, dar îți va proteja accesoriile de praful care se poate pune pe ele chiar acasă.

Curăță pantofii albi cum ai ajuns acasă. Dacă lași pata să se sedimenteze, poate fi mai dificil să o îndepărtezi. Folosește o cârpă moale și puțin săpun lichid sau detergent de haine diluat în apă: trucul funcționează mai ales pentru pantofii de piele.

Nu ezita să speli pantofii din material textil la mașină. Pune-i într-un săculeț special sau într-o față de pernă veche și asigură-te că îi cureți cu detergent delicat și la programul de spălare pentru rufe sensibile. Nu ridica temperatura peste 40 de grade și alege un ciclu scurt. Poți spăla pantofii albi alături de prosoape mai vechi pentru a evita riscul ca aceștia să se lovească de pereții mașinii de spălat.

Ai grijă de pantofii tăi albi. Ne-am obișnuit din păcate să aruncăm orice obiect care nu mai e în proporție de 100% funcționabil sau purtabil, fără să ne gândim cum am putea să îl reparăm. Sfatul nostru este să optezi mereu pentru pantofi de calitate și să ții cu dinții de ei. În cazul în care pantofii tăi albi nu mai arată ca la început, poți încerca să îi vopsești sau să îi duci la un cizmar, care te poate sfătui cum să le mai oferi câțiva ani buni de viață.

Sursa foto: Instagram.

Pantofii albi arată la fel de bine în sezonul rece ca în cel cald! Renunță la preconcepția că nu poți purta pantofi albi iarna; dacă ții cont de sfaturile noastre, ținuta ta va fi închegată, extrem de frumoasă și de stilată. Ia aminte și la trucurile de îngrijire și de întreținere a pantofilor albi și nu mai ai temei să ai dubii în legătură cu purtarea lor oricând, din zilele fierbinți ale verii până în miezul iernii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *