Cum să porţi un rucsac din piele

May 13th, 2019

Cu o istorie bogată și lungă în spate (se pare că primele rucsacuri au apărut acum câteva mii de ani), acest accesoriu e definitoriu pentru moda ultimilor ani. Privit pentru o lungă perioadă de timp drept un obiect mai degrabă practic sau util, rucsacul și-a depășit această reputație și a devenit azi un articol fashionable adorat de doamnele și domnișoarele de pretutindeni.
Azi te vom învăța cum să porți un rucsac de piele, dar te vom introduce și într-o parte din istoria sa fascinantă. Află cum au apărut primele rucsacuri, cum arată accesoriul pe care îl preferăm azi, dar și care sunt cele mai bune sugestii de purtare a sa.

Rucsacul, un accesoriu cu o istorie fascinantă

Așa cum îl știm noi acum, rucsacul a apărut abia în anii 50, fiind inventat și patentat apoi de americanul Dick Kelty. La început, ideea sa nu a avut o valoare prea mare, primele rucsacuri fiind vândute doar printre prieteni, dar curând afacerea avea să devină una de miliarde de dolari.

Dar începutul rucsacului e la fel de fascinant. Istorii sunt de părere că primele modele au apărut în perioada preistorică, atunci când au avut loc marile migrații ale omenirii, cauzate de schimbările climatice. Oamenii aveau nevoie să își care puținele lucruri simplu și fără probleme, așa că au inventat primele tipuri de rucsacuri, concepute din piele de animale și legate la capăt și apoi de braț cu sfoară sau cu o centură.

Rucsacul, așa cum este el cunoscut în accepțiunea sa militară, de raniță, e la rândul său reperat din cele mai vechi timpuri. Primele modele apăreau în Grecia și Roma antică, iar partea și mai interesantă este că, deși variantele pe care le poartă forțele armate din ziua de azi sunt dotate cu tehnologii complicate și avansate, din punct de vedere al design-ului sunt în proporție de 90% fidele modelului inițial.

Sursa foto: Maxpixel.net.

Azi, cel mai cunoscut tip de rucsac este cel montan, dotat cu numeroase sisteme de prindere, încăpător, din materiale rezistente, urmat de cel pe care îl poartă elevii la școală. Dar în ultimii ani și-a făcut apariția și rucsacul fashion, cu design spectaculos, aplicații glam, din materiale moi și atrăgătoare sau hibridul dintre rucsac și geantă, despre care îți vom vorbi în rândurile de mai jos!

Gențile tip rucsac – piese vestimentare în vogă

Mixul dintre rucsac și geantă e tot mai apreciat azi. Despre ce vorbim? Despre un accesoriu care respectă, în mare, design-ul de tip rucsac, dar e mult mai redus ca dimensiuni. Iată prin ce se diferențiază rucsacurile din piele stil geantă!

De cele mai multe ori, dispar cataramele, buzunarele, sistemele de prindere, și rucsacul își păstrează cele două bretele reglabile. Sau nu, dat fiind faptul că una dintre caracteristicile acestui accesoriu hibrid este că se poate transforma ușor într-o geantă prin alăturarea celor două bretele într-una sau prin prezența unei curele. Este cazul genții-rucsac din piele naturală Ama de la Dasha, ce prezintă un mâner, două bretele de umăr reglabile și o curea, respectiv tot ce ai nevoie pentru a îmbina practicul cu plăcutul.

Geanta-rucsac rosu din piele naturala Ama.

De asemenea, acest model trebuie să capete și însușiri ale feminității, pentru a face trecerea de la rucsac la geantă în mod armonios. Aplicațiile precum perlele și mărgelele sau nuanțele pastelate sunt câteva dintre cele mai bune idei în acest sens. Geanta-rucsac din piele rose închis de la Dasha e un exemplu foarte bun în acest sens!

Geanta-rucsac rose inchis din piele naturala Amelia.

Idei de asortare a rucsacului din piele

Cu siguranță una dintre cele mai hot piese ale ultimilor ani, rucsacul din piele prezintă marele avantaj de a se preta la mai multe combinații stilistice. Desigur, cele mai comune outfituri sunt cele sport, în care rucsacul se alătură blugilor, hanoracelor, pantalonilor de trening sau puloverelor.

Dar, pentru a imprima un strop de creativitate outfiturilor tale, noi îți recomandăm să mizezi pe idei de asortare mai puțin obișnuite.

Rucsacul de piele va străluci într-un ansamblu sporty-chic precum cel din imaginea de mai jos. Mizează pe linii „curate”, pe corp, și pe ansambluri care să îți asigure tot confortul necesar. Îmbracă o rochie-cămașă peste care să porți un hanorac și o jachetă bomber, de piele sau din denim. Finisează cu adidași cool, cu look retro, și cu un rucsac.

Sursa foto: Instagram.

Asortarea rucsacului cu outfiturile rock e la fel de fancy. Pornește de la o pereche de blugi rupți, peticiți sau cu aplicații pline de creativitate și asociază cu un pulover sau cu o maletă neagră, groasă și comfy. O geacă de piele oversized sau un cojocel vor face minuni în aceste combinații!

Sursa foto: Instagram.

Încheiem cu o modalitate de asortare a rucsacului din piele care sfidează preconcepțiile! Acest accesoriu poate străluci alături de o vestimentație feminină! Începe cu o fustă cu volane și cu o cămașă de mătase sau cu o rochie feminină și îndrăzneață. Completează cu botine și cu o jachetă statement și poți fi sigură că vei atrage toate privirile asupra ta! Rucsacul va face minuni în aceste alăturări!

Sursa foto: Instagram.

Dacă ești în căutarea unor rochii de damă care să se potrivească în acest ansamblu, ți-o recomandăm pe cea cu imprimeu cu dungi verzi Sandra, de pe dasha.ro. Are un croi elegant și feminin care va fi perfect pus în evidență, prin opoziție, de un rucsac.

Rochie cu imprimeu cu dungi verzi Sandra.

Rucsacul din piele a devenit una dintre piesele vedetă ale ultimilor ani, și nu ne e greu să înțelegem de ce. Având în spate o istorie bogată, impresionând prin mixul de detalii cu geanta clasică și în asocieri pline de stil, rucsacul e o piesă în care merită să investești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *