White tie: ce inseamna o tinuta white tie

January 8th, 2019

Conceptul de dress code white tie este, cu siguranță, mult mai puțin cunoscut decât acela de black tie – cu care, fie că a participat sau nu la un eveniment cu această team – cam toată lumea este familiarizată. Dacă pare, la prima vedere și prin denumirea-I luminoasă, un cod vestimentar mult mai relaxat decât black tie-ul, ei bine… nu este. Dimpotrivă. Pe scurt și pe înțelesul tuturor, mai formal de atât nici că se poate când vine vorba de impunerea unui cod vestimentar anume pentru un eveniment social! Probabil și de aceea, odată cu trecerea timpului și cuscăderea numărului de aristocrați, a ajuns și cel mai rar întâlnit și cerut dress code dintre toate cele câte există. La întâlnirile oficiale la care iau parte membri ai uneia dintre Casele Regale ale Europei – Angliei, Spaniei, Suediei, României – sau președinți, evenimente de caritate high-class precum baluri, strângeri de fonduri cu miză foarte mare, gale, dineuri și recepții organizate în cadre rafinate, restrânse, exclusiviste – cam acestea ar fi ocaziile, destul de puține la număr, la care apare automat cerința de dress code white tie.

Sursa foto: Instagram.

Atunci când iau parte la un astfel de eveniment, domnii de toate vârstele sunt obligați să lase costumul cel bun în dulap, oricât de elegant ar fi el și să poarte frac. Frac al cărui spate poate fi atât scurt cât și lung, iar pantaloni trebuie să fie obligatoriu croiți din același material și purtați nu cu o curea ci cu un set de bretele negre, pentru a oferi gentleman-ului în cauză un aspect final impecabil. O cămașă albă din bumbac cu guler tip rândunică este de dorit, iar aceasta trebuie accesorizată cu butoni din aur sau argint (atenție: nu amestecați aurul cu argintul, rămâneți fideli unui singur tip de metal atunci când vine vorba de alegerea accesoriilor care să completeze look-ul white tie!) și o vestă albă din bumbac, cu tăietură masculină low-cut în față. Pantofii care finisează ținuta trebuie neapărat să fie negri, din piele lăcuită.

Iar dumneavoastră, doamnelor, dacă la domni cerința outfit-ului este una atât de strictă, sigur vă întrebați ce cerințe imposibil de bifat vă așteaptă pe voi! Ei bine, tot ce trebuie să faceți este să scoateți din dulap cea mai elegantă rochie lungă pe care o aveți. Chiar cu trenă, dacă se poate. Cât mai lungă. Ca desprinsă din cele mai îndrăgite basme Disney, cu prinți și prințese. O pereche de mănuși lungi albe reprezintă niște accesorii care ar da un plus de eleganță ținutei deja mai mult decât regale. Dar acestea sunt – din fericire, mai ales pentru că nu merg cu toate rochiile – opționale.

Sursa foto: Instagram.

Prezența unui decolteu nu foarte adânc sau lipsa unor mâneci la rochia aleasă sunt acceptabile la un eveniment white tie. Singura condiție generală pe care trebuie să o îndeplinească orice outfit care se vrea aparținând acestei categorii fiind aceea că rezultatul final poate fi purtat chiar și la un eveniment organizat de Casa Regală a Marii Britanii, în prezența a nimeni alteia decât atât de îndrăgita regină Elisabeta a II-a!

Având în vedere faptul că însăși rochia cerută la un eveniment white tie reprezintă un giuvaier în sine, nu este deloc recomandată accesorizarea cu niște bijuterii masive, ci cu unele stilate, finuțe, aproape insesizabile.

Cercei din argint.

Pe dasha.ro găsești o selecție de bijuterii rafinate, care ți-ar completa perfect ținuta white tie, precum perechea de cercei de mai sus, stilată, cu o tăietură minimalistă, mai mult decât potrivită să îți completeze look-ul de gală.

Și dacă nu găsim deja pantofii delicați și atât de potriviți pentru orice tip de ținută ai Cenușăresei la noi în garderobă, putem achiziționa o variantă la fel de versatile și elegantă a acestora.

Pantofi Stiletto argintii din piele naturala Kristen.

Argintii, sofisticați, realizați din piele naturală, pantofii stiletto Kristen, pe care îi găsești în categoria pantofi damă, se potrivesc, mai mult decât sigur, cu aproape orice variantă de rochie, oricât de high class ar fi aceasta, oricât de sobră sau, dimpotrivă, strălucitoare ar fi ea, pe care ai alege-o spre purtare în noaptea magică. De unde mai pui că, datorită tocului rotund și subțire de numai 10 cm, poți să petreci liniștită o seară întreagă în ei, fără să simți fie și pentru o secundă dureri sau oboseală în picioare! …dansând, socializând, savurând cocktail-uri delicioase și conversații savuroase!

Indiferent de ce tip de rochie alegi să porți la evenimentul white tie, există un accesoriu care nu trebuie să îți lipsească sub nicio formă. Accesoriu pe care ești obligată să îl “pregătești” din timp, care cere un pic de timp și atenție. Dar atâta timp cât este spre beneficiul tău, parcă nici nu mai contează câte ore petreci ca să obții look-ul perfect, nu-i așa?

Este vorba despre un element obligatoriu pentru orice femeie, indiferent de ținuta pentru care a optat, indiferent de vârsta ei, de forma corpului cu care a fost dăruită de Mama Natură sau de câtă piele alege să lase la vedere în seara în care s-a anunțat evenimentul white tie. Ne referim, desigur, la… o piele perfectă, sănătoasă, strălucitoare și catifelată, fără de cusur ca a unui copil nou-născut. Piele perfectă pe care o poți obține doar folosind produsele de îngrijire a corpului potrivite ție și urmând o alimentație corectă.

Gel corp efect reducere grăsimi localizat.

Pentru o piele impecabilă ca de bebeluș, care să pră că a trecut prin cel puțin 5 tipuri de filtre Photoshop, gelul de corp cu reducere a grăsimilor localizate pare mâna de ajutor visată de către orice femeie! Acesta nu conține deloc parabeni, are un efect de încălzire ce deţine proprietatea de a reduce şi diminua grăsimea localizată, diminuând, astfel, urmele lăsate de o alimentație nesănătoasă și un stil de viață mai mult decât sedentar. Emulsia de la Anubis prezintă efect venotonic şi contribuie la oxigenarea ţesutului. Se aplică mai mult decât simplu și rapid, direct pe zonele ce necesită tratament, prin executarea unui masaj puternic până la absorbţia completă a gelului în piele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *