Moda anilor 60: cum o integrezi în ținutele de azi

January 7th, 2019

De la debutul rochiei mini și a stilurilor mult mai feminine și mai îndrăznețe, moda anilor 60 este recunoscută pentru faptul că a spart tiparele clasice. Datorită influenței stilului britanic, ținutele adoptate de femeile de la acea vreme au fost mult mai inspirate, și cu siguranță doamnele și domnișoarele aveau o sursă inepuizabilă de modă și stil.

Din fericire, orice stil poate avea continuitate, dacă știi cum să îl integrezi în ținutele actuale. Astfel, foarte multe croieli, materiale și modele pot fi purtate cu ușurință și în zilele noastre, mai ales pentru simplul motiv că moda revine mereu.

Dacă îți dorești să te inspiri din moda anilor 60, noi avem câteva recomandări care te vor ajuta să adaptezi orice ținută la stilul tău de viață, astfel încât să îți completeze personalitatea și să te ajute să te faci remarcată în orice moment.

Costumul în carouri

Sursă foto: Pinterest.com.

De la debutul său în anii 1960, costumul în carouri, format din sacou și fustă, a fost foarte apreciat în rândul femeilor. Foarte multe modele pozau în celebra ținută, aceasta fiind una foarte potrivită în special pentru cele care își doreau o carieră de succes, care să fie completată de un look ireproșabil.

Deoarece imprimeurile în carouri nu se demodează, iar costumele feminine au devenit din ce în ce mai populare, poți să abordezi acest stil și astăzi. Rămâne la alegerea ta dacă vrei să porți combinația clasică sau vrei să optezi pentru o combinație mai business, compusă din pantaloni și sacou. În categoria pantaloni dama de pe Dasha.ro găsești piese vestimentare care să te ajute să creezi o ținută inspirată de anii 60.

Sursa foto : Pinterest.com.

O combinație modernă, însă inspirată din moda anilor 1960, este cea compusă din sacou gri în carouri și fustă asortată. Pentru un look mai actual și pentru mai multă lejeritate, sacoul poate fi purtat băgat în fustă.

Paltonul din lână cu guler din blană

Sursă foto: Pinterest.com.

Paltoanele din lână au fost foarte apreciate în anii 60, în special cele în culori îndrăznețe, cum ar fi roșu, și cu guler din blană. Aceste haine erau purtate cu precădere la evenimente elegante, când femeile trebuiau să se facă remarcate în societate. Eleganța și luxul sunt ceea ce definesc acest stil emblematic, însă un outfit precum cel din imagine poate fi abordat și astăzi. Desigur, femeile de la acea vreme obișnuiau să poarte paltonul cu mănuși din piele și pantofi asortați.

Sursa foto: Pinterest.com.

Fiind un stil foarte versatil și apreciat chiar și în ziua de astăzi, poți să te inspiri din moda anilor 60 și să optezi pentru o haină roșie cu guler din blană. De această dată, pentru a oferi mai multă eleganță ținutei și pentru a fi de actualitate, poți să renunți la gulerul negru în favoarea celui în aceeași culoare precum haina. În cazul în care ai un stil conservator, poți să optezi pentru modelul clasic, cel cu guler negru. Ambele stiluri sunt foarte feminine și rafinate.

Rochia midi cu imprimeu colorat

Sursa foto : Pinterest.com.

Rochia midi cu imprimeu colorat a fost o sursă de inspirație pentru foarte multe femei la acea vreme, ea putând fi purtată cu cercei mari și pantofi în culori neon. De regulă, în anii 60, femeile obișnuiau să poarte și dresuri opace, în culori îndrăznețe. Dacă îți dorești să te inspiri din acest stil, poți să adopți un look mai simplu.

Rochie midi rosu deschis cu imprimeu floral colorat Artemisa.

În categoria rochii dama de pe Dasha.ro găsești rochia midi roșie cu imprimeu colorat, ce poate fi, cu siguranță, o alegere vestimentară foarte inspirată. Astfel, vei putea avea o vestimentație precum cea a anilor 60, însă este esențial să pui accent pe un look mult mai feminin și mai rafinat. Evită să porți accesorii opulente, în schimb, poți să asortezi câteva bijuterii delicate.

Rochia cu imprimeu în dungi

Sursa foto : Pinterest.com.

Imprimeurile în dungi au început să fie apreciate în anii 60, însă ele au devenit treptat o sursă de inspirație pentru foarte mulți creatori de modă. Astfel, materialele cu aceste imprimeuri au început să fie folosite din ce în ce mai mult, iar ele sunt apreciate și în ziua de astăzi. De regulă, imprimeurile orizontale erau mai des întâlnite, însă și cele în dungi verticale sau asimetrice au câștigat popularitate.

Sursă foto : Pinterest.com.

Dacă îți place acest stil, vestea bună este că îl poți aborda și astăzi. Rochiile cu imprimeuri în dungi, fie verticale sau orizontale, sunt în continuare la modă. Este important să alegi modelul care te avantajează și să-ți adaptezi ținutele în funcție de sezon.

Rochia cu imprimeu în buline

Sursa foto: Pinterest.com.

Imprimeurile cu buline au început să fie foarte apreciate în anii 60, iar rochiile albe sau negre cu aceste elemente grafice erau cu siguranță o alegere foarte stilată și elegantă. De regulă, femeile purtau rochiile cu imprimeuri în buline la evenimente de societate, cum ar fi cursele de cai, însă acest model era folosit și pentru rochiile elegante, de cocktail.

Rochie midi bleumarin cu buline crem Afina.

Rochia cu imprimeu în buline este foarte apreciată și astăzi, fiind o piesă vestimentară extrem de versatilă și actuală. Dacă vrei să optezi pentru o rochie neagră cu buline albe, poți să porți un cordon roșu în talie, iar în acest fel ținuta va căpăta mai multă senzualitate, iar tu vei fi o prezență elegantă și remarcabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *