Cum alegi pantofii potriviţi pentru orice tip de eveniment

May 7th, 2019

Ești invitată la un eveniment special și mintea îți lucrează frenetic, întrebându-te constant ce vei purta cu această ocazie? De cele mai multe ori, acordăm atenție cu precădere rochiei și alegem pantofii doar în funcție de aceasta, ca pe un accent final. Deși nu e greșit să procedezi astfel, marile dive de street style și unele dintre cele mai bine îmbrăcate femei mărturisesc că procedează altfel: preferă să pornească de la pantofi și să alcătuiască în jurul lor restul ținutei.
Cu alte cuvinte, adaptează pantofii ocaziei pe care o vei frecventa și ai garanția că vei compune un look reușit și în tendințe. Descoperă mai jos care sunt cele trei reguli după care trebuie să te ghidezi!

Locația și specificul evenimentului

Dacă te-ai obișnuit să răspunzi cu stilettos la întrebarea „ce port la un eveniment” este posibil să fi ajuns să suferi de câteva ori. E adevărat că pantofii cu toc înalt și vârf ascuțit sunt teribil de eleganți și de frumoși, însă nu se pretează chiar la toate ocaziile „cu ștaif”, și din fericire moda a înțeles acest lucru.

Sunt, firește, minunați dacă știi că nu va trebui să te deplasezi prea mult în locul în care mergi. Fac furori la o petrecere glam la care nu se dansează, de exemplu, la un eveniment corporate, la o decernare de premii, la teatru sau la operă. Dacă știi că ai un scaun la îndemână și că pe el îți vei petrece cea mai mare parte a evenimentului, poți sta liniștită: stilettos sunt alegerea excelentă.

De partea cealaltă, dacă evenimentul pe care îl frecventezi are loc afară (garden party-urile au început să prindă și la noi și sunt fabuloase acum), renunță la stilettos. Vor fi dificil de purtat și îți vor cauza dureri atroce. Optează în schimb pentru pantofii kitten heels, pentru cei cu toc mediu sau chiar pentru balerini (prețioși) sau pantofi decupați la spate. Aceștia se vor potrivi cel mai bine cu outfiturile romantice, de zi! Atenție: regula e de respectat și dacă mergi la o nuntă, acolo unde ai prefera să te distrezi decât să lâncezești toată seara în stilettos.

Sursa foto: Instagram.

Balerinii sunt superbi din acest punct de vedere. La Dasha ai balerini de damă din piele naturală, de calitate. Alege unii prețioși pentru astfel de evenimente și bucură-te de stil și de confort!

Balerini aurii din piele naturala Sophie.

Momentul evenimentului

Circumstanțele cer să porți pantofi diferiți vara față de iarnă, de exemplu. În timp ce în anotimpul cald se vor potrivi o pereche de sandale, iarna nu te poți abate de la pantofii cu toc la ocaziile glam. Desigur, există și anumite excepții, dar, în general, mai ales dacă vestimentația ta respectă anotimpul de afară, evită să faci contradicție cu pantofii.

După aceleași criterii ar trebui să te orientezi și dacă e zi sau seară. Ridică o treaptă în stil și prețiozitate după ce apune soarele: dacă ziua sunt recomandate modelele de încălțăminte mai comode și cu un aer mai casual (kitten heels), seara mizează pe pantofi prețioși, de calitate.

Sursa foto: Instagram.

Vei descoperi în mediul online opțiuni fabuloase care să se potrivească cu orice anotimp. Pe dasha.ro te așteaptă sandale de damă pentru cele mai glam evenimente! Accesoriile pictate cu verde sidefat sunt un astfel de exemplu, pe care îl vom aprecia la o petrecere la piscină vara sau la o petrecere ce ține până în zori: tocul mediu le face perfecte pentru a dansa până uiți de tine!

Sandale alb-natur cu verde sidefat din piele naturala Meredith.

Restul outfitului

Fie că pornești sau nu de la pantofi atunci când îți alcătuiești ținuta, ai grijă ca între accesorii și haine să existe o concordanță deplină (sau o opoziție atent gândită). Rochiile clasice se potrivesc cu stilettos, dar și cu pantofi opulenți, însă rareori cu balerini. Dacă ai o mini dress spectaculoasă, completează cu sandale sau cu pantofi cu toc cu aplicații. Rochiile de bal, cele somptuoase, cer neapărat stilettos.

Culoarea e un alt criteriu de care să ții neapărat cont. Vezi mai jos care sunt regulile!

Pantofii negri se potrivesc cu aproape orice culoare, mai puțin cu pastelurile (deși și aici pot funcționa dacă ai stilul în sânge). Combină cu un outfit în negru și vei fi la fel de dichisită ca Olivia Palermo.

Sursa foto: Instagram.

Pantofii albi sunt minunați pentru ținutele dulci, pastelate. Evită însă să porți alb din cap până în picioare la un eveniment, dacă nu ești la propria nuntă.
Pantofii maro merg la fix cu nuanțe din aceeaşi gamă: bronz, brun, oranj, verde sau roșu.

Accesoriile în tonuri de crem funcționează alături de nuanțe de pământ mai deschise, precum bej, cafe au lait, alb sau cu albastru.

Pantofii argintii se potrivesc cu pastelurile, dar și cu alb, negru, albastru sau purpuriu (în general cu culori reci).

Pantofii aurii vor complimenta o ținută în tonuri de verde, roșu, maro, respectiv cu nuanțe calde.

Dacă porți pantofi colorați intens, ai grijă să îi asociezi doar unei rochii simple, nude, sau uneia care conține aceeași culoare ca a pantofilor. Aceeași regulă trebuie ascultată și dacă ai o pereche de pantofi cu imprimeu: te poți juca cu culorile, dar e bina ca una dintre nuanțele acestora să se regăsească și pe rochie!

Pe Dasha ai pantofi office peste măsură de frumoși, care se vor potrivi tuturor outfiturilor speciale. Nouă ne plac cei cu toc mediu, cu imprimeu geometric.

Pantofi negri din piele naturala cu imprimeu geometric alb Carla.

Acestea sunt cele mai importante reguli de care să ții cont atunci când îți alegi pantofii pentru o ocazie selectă! Ia în calcul specificul și locația evenimentului, momentul desfășurării sale și restul ținutei și nu vei avea cum să dai greș! Distracție plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *