Cu ce se curata pielea – 6 soluţii la îndemână

June 17th, 2019

Articolele din piele naturală, fie că este vorba despre haine sau accesorii, pot să îți stea alături pentru foarte mult timp, dacă știi să ai grijă de ele. Însă, de pe altă parte, pantofii, gecile, poșetele din piele se dovedesc mult mai greu de întreținut sau de curățat decât obiectele tale din materiale sintetice.

Azi îți oferim însă cele mai bune sfaturi pentru a curăța pielea și a avea grijă de ea! Descoperă în rândurile de mai jos 6 soluții care îți vor garanta că toate obiectele tale din piele au viață lungă, așa cum îți dorești! Vezi despre ce e vorba!

Cum cureți pantofii din piele

Pantofii din piele naturală presupun un confort sporit și o rezistență de excepție. Știi că îți vor sta alături pentru mult timp și acest lucru ar trebui să fie un imbold pentru a avea grijă de ele așa cum trebuie.

În ceea ce privește curățarea pantofilor din piele, soluțiile profesionale de pe site-urile de profil sunt o idee excelentă. Însă, dacă accesoriile tale se dovedesc prea greu de curățat, e recomandat să mergi la un profesionist care să se ocupe de ele.

Desigur, poți curăța pantofii din piele și acasă. Nu folosi însă sub nicio formă detergenți agresivi: săpunul lichid de mâini sau șamponul pentru bebeluși sunt soluții mult mai bune. Amestecă apă cu două picături de săpun sau de șampon și curăță cu mișcări circulare, blânde, folosind o cârpă moale. Clătește cu cârpa umezită în apă și șterge apoi cu o perie sau cu un prosop curat.

Dacă ți-ai udat pantofii și ți-e teamă că își vor pierde forma, specialiștii te îndeamnă să folosești ulei de ricin.

Pe Dasha.ro găsești pantofi de piele la prețuri excepționale și de o calitate extraordinară, pe care vei dori să îi protejezi ca să te poți bucura de ei cât mai mult. Nu e așa că o pereche atât de frumoasă precum cea roz sidefat de mai jos merită orice?

Pantofi casual roz pudra sidefat din piele naturală Izaura.

Cu ce se curăță pielea de pete

E recomandat ca de câteva ori pe an să cureți obiectele din piele indiferent dacă au avut sau nu de suferit. Atunci când apar însă pete pe ele, e cu atât mai important să le tratezi cu tot respectul din lume.

Te avertizăm, însă: soluțiile de mai jos funcționează dacă petele sunt recente sau nu atât de serioase. Pentru pete mari, greu de îndepărtat, te sfătuim să apelezi la ajutorul unui profesionist.
Albușul de la un ou poate face minuni. Freacă delicat, circular, suprafața pătată și curăță apoi excesul cu o cârpă de pluș sau de catifea. De asemenea, poți folosi amestecul de săpun sau de șampon pentru copii de mai sus.

Dacă petele sunt mai vechi și te încumeți să le scoți acasă, poți utiliza conform specialiștilor un amestec de 25 g de săpun de ras cu 50 ml apă fierbinte, în care vei adăuga după ce soluțiile s-au omogenizat 50 ml de neofalină. Agită din nou, apoi freacă pata cu amestecul și un tampon de pânză moale sau un tifon.

În cazul în care vrei să scapi de mirosul neplăcut, amestecă aproximativ un sfert de l de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și tamponează ușor obiectele din piele.

Un sfat de care merită să ții cont este acela de a testa pe o suprafață mică orice soluție de curățat ai alege. Astfel poți observa reacția și te asiguri că pielea nu este agresată.

Cum ai grijă de poșetele din piele

La cât de frumoase sunt gențile din piele, nu e de mirare că ne dorim să le avem mai mult timp alături de noi. Iată cum să ai grijă de ele!

Dacă ai pătat geanta ta cea dragă, scapă de inconvenient cu un mix de apă, săpun și amoniac, pe care să le amesteci în părți egale. Șterge pata cu o cârpă înmuiată în soluție și tamponează la final cu o bucată de material și ulei de ricin.

Gențile de piele întoarsă ce prezintă acele pete lucioase neatrăgătoare pot fi tratate cu un pahar de lapte cald în care ai adăugat o linguriță de sodă caustică.
Dacă geanta e din piele lăcuită, folosește o cârpă înmuiată în glicerină.

Gențile de piele de la Dasha îți vor fi recunoscătoare dacă le tratezi atât de frumos!

Geanta navy din piele naturala Charlize.

Cum îngrijești jacheta de piele

Unul dintre itemurile timeless din garderoba unei femei este, fără doar și poate, jacheta de piele. Află cum să ai grijă de ea!

Soluțiile speciale din magazinele de profil sunt o opțiune care va da roade. Respectă însă întotdeauna toate instrucțiunile de utilizare.

Dacă adori proiectele DIY, atunci amestecă două lingurițe de detergent de vase extrem de delicat într-o cană cu apă caldă și spală haina cu un burete înmuiat în soluție. Tamponează la final cu un prosop curat și lasă să se usuce la aer, dar departe de lumina directă a soarelui sau de căldură.

Sub nicio formă nu spăla jacheta de piele la mașină, Alege mai degrabă o curățătorie ecologică.

Sursa foto: Instagram.

O dată pe an, e recomandat să folosești un balsam special pentru piele, ca să o întreții așa cum trebuie.

Gecile de piele șifonate pot fi călcate cu un fier la temperatură medie, dar doar peste un prosop, nu direct. Geaca poate fi lăsată pe un umeraș în baie, în timp ce faci duș, iar aburii se vor ocupa de treabă.

Cum conferi luciu pielii

După ceva vreme, vei constata că obiectele din piele nu mai au acea strălucire care te-a cucerit atunci când le-ai cumpărat. Pe lângă soluțiile speciale din magazinele de profil, există și câteva trucuri care te pot ajuta pentru a conferi din nou luciu pielii.

Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în lapte și șterge pielea cu ea. Poți freca obiectul din piele și cu o cârpă înmuiată în albuș de ou bătut bine înainte, gest care te poate scăpa și de pete.
Pantofii care nu mai au luciu se vor bucura să îl regăsească dacă torni câteva picături de spirt medicinal în crema cu care îi ștergi de obicei.

De asemenea, crema hidratantă de mâini face bine nu numai pielii tale, dar și genții. Răsfaț-o și lasă să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi șterge excesul cu o cârpă curată.

Cum păstrezi hainele și accesoriile din piele

Ca să te țină mai multă vreme, așa cum îți dorești, respectă-le! Iată cum!

Depozitează obiectele din piele departe de lumina directă, de umiditate și de căldură. Cel mai bine este să le stochezi într-un cearșaf vechi sau într-o față de pernă. Nu le păstra în pungi de plastic fiindcă pielea nu mai poate să respire.

Sursa foto: Instagram.

Gecile de piele trebuie atârnate pe umerașe solide, din lemn. Evită-le pe cele din plastic fiindcă sunt mai fragile și pot denatura forma pielii.

Dacă nu poți aranja pe umeraș toate hainele, așează-le drepte într-un dulap sau recipient de depozitare din lemn. Asigură-te că nu fac cute și scoate-le o dată pe săptămână la aer.

Tratate astfel, hainele, gențile și pantofii din piele îți vor sta mereu alături! Dovedește respect față de aceste articole și vei fi recompensată cu trăinicia și rezistența lor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *