Business casual: ce inseamna si ce trebuie sa porti pentru o tinuta business casual

January 9th, 2019

Dintre toate dress code-urile care au fost stabilite de societatea actuală, cel de business casual este, cu siguranță, cel mai confuz dintre toate. Asta deoarece combină doi termeni care sunt cum nu se poate mai diferiți: business – asociat imediat cu sobrietate, eleganță – și casual – termen care ne duce direct cu gândul la relaxare, comoditate, nonconformism.
Și adevărul este că această combinație de termeni e mai mult decât intelligent aleasă, stilul vestimentar în cauză nefiind unul bătut în cuie, extrem de riguros. El variază în funcție de mai mulți factori: domeniul de activitate, zona de vârstă și locația unde se impune el. Din fericire, în rândurile de mai jos sărim în ajutorul cititoarelor confuze, oferindu-le câteva exemple edificatoare, care reușesc să acopere majoritatea situațiilor care solicită acest dress code.

În general, când vine vorba de business casual, li se impune femeilor să poarte o fustă sau o rochie cu lungimea peste genunchi sau pantaloni asemănători celor de costum. În același timp, bărbații trebuie să poarte pantaloni de costum, dockers sau khakis – tot mai populari în ultima vreme în rândul fashioniștilor -, cu o cămașă și o curea.
Dar să rămânem la femei, publicul nostru țintă. În continuare vă vom prezenta articolele vestimentare care pot fi încorporate cu success într-o ținută business casual de către orice reprezentantă a sexului frumos, pentru a se integra perfect în mediul din care fac parte.

Până la urmă, orice loc de muncă – locul în care se impune, cel mai adesea, acest cod vestimentar – este diferit în felul lui, iar ce alegi să porți în timpul serviciului poate avea un impact semnificativ asupra felului în care șeful și colegii te privesc și, vrând-nevrând, îți “pun eticheta”. Acestea fiind spune, dacă ajungi să cunoști regulile, să știi exact ce să porți de luni până vineri în orele de muncă, alegerea outfit-ului în fiecare dimineață va devein, dintr-o corvoadă obositoare, o adevărată plăcere.

După cum am stabilit puțin mai sus, tot mai multe firme moderne, fie ele corporatiste sau nu, aleg să impună angajaților să se îmbrace business casual, stil vestimentar care conferă persoanei care îl afișează un aer matur, ușor sofisticat, dar, cu toate astea, făr a fi exagerat de elegant, de formal. Nu, nu este nevoie să porți un costum sau vreo “uniformă” apretată, ca în școlile de pe vremea comunismului. Dar, cu toate acestea, look-ul final trebuie să fie un tot unitar curat, din piese contrastante dar care să facă echipă bună împreună. Ca să obții acest aspect final, pur și simplu încearcă să combini niște obiecte de îmbrăcăminte tradiționale (știm noi, un pantalon cu croi masculin și o că mașă ceva mai funky, o bluză vaporoasă și o fustă lejeră din bumbac) cu itemuri ceva mai confortabile și nonconformiste, moderne.

Bluză verde cu volănaşe Estela.

Exemplul perfect de combinație business casual reușită este cea de mai sus, dintre topul diafan într-o nuanță feminină delicioasă, cu volănașe jucăușe, pe care o găsești în categoria bluze dama de pe Dasha.ro, și extrem de riscanții și pretențioșii pantaloni albi, pe care o vor purta numai cele mai îndrăznețe dintre voi. Alegerea perfectă pentru o zi de toamnă timpurie, în care temperatura din termometre încă mai ține cu noi!

Sursa foto: Instagram.

Un outfit complet în tonuri de nude, cu o atingere wild dată de pantofii stiletto leopard poate fi purtat atât la birou cât și la o întâlnire de afaceri neplanificată. Cu toate acestea, calapodul încălțărilor fiind unul destul de incomod – numai temerarele și fashionistele înfocate fac sacrificiul suprem de a purta acest model până când nu își mai simt picioarele! – recomandăm alegerea unei perechi de pantofi Oxford. Bate iarna la ușă? Nicio problemă: trage un taior călduros, într-o culoare neutră, peste și ai rezolvat problema!

Pantofi Oxford grej din piele naturala Madison.

Mai mult decât comozi, șic și într-o nuanță caldă și versatile, pantofii din piele naturală Madison din categoria pantofi dama sunt alegerea perfecta pentru o ținută business casual clasică.

Că tot am menționat iarna mai devreme… Te întrebi din ce piese poți alcătui un look business casual pentru sezonul rece? Din fericire nu trebuie să renunți la pantalonii din zilele mai calde, și nici la cămașa albă cea de toate zilele.

Pune pantofii tăi preferați într-o cutie și lasă-i să se odihnească vreo 3 luni de zile, până la venirea primăverii și achiziționează-ți o pereche de botine feminine și călduroase, care să îți fie cele mai bune prietene în zilele reci și posomorâte de iarnă.

Botine roz-trandafiriu din piele naturala cu siret Mayte.

Nimic mai potrivit să îți înveselească o ținută business casual decât niște botine cu aer vintage, de un roz trandafiriu seducător! Bonus: sunt din piele naturală, așa că vor rezista condițiilor meteo, indiferent de cât de vitrege se anunță ele a fi!

Un look tot mai îmbrățișat de femeile din toată lumea a devenit, probabil, cea mai simplă, rapidă, versatilă și sigură opțiune de dress code business casual din lume: cel compus dintr-o rochie de zi, dintr-un material lejer, fie ea într-o culoare sobră sau vibrantă, flower power sau animal print sau cu imprimeuri geometrice nebunești. Mai mult decât de înțeles? Ce poate fi mai de dorit dimineața, când tot ce vrei e să mai apeși de câteva ori pe Snooze-ul alarmei și să mai furi încă vreo 5 minute de somn, decât să mergi la sigur și să scapi, fără mare bătaie de cap, de toată corvoada probatului și îmbrăcatului pentru muncă cu n-șpe mii de combinații, pînă să ajungi să pui pe tine aceleași haine de zi cu zi, de care până și colegii tăi s-au săturat?

Rochie galbena Miriam.

Și ce poate fi mai nesolicitant decât să tragi, în numai câteva secunde, pe tine o rochie din dulap, o geantă atât de mare în care, dacă te-ai strădui, ți-ar încăpea și cumpărăturile de cu o seară în urmă, o geacă trendy sau un palton călduros și să fugi, grăbită, la birou? Rochia galben solar Miriam este o opțiune perfectă pentru obținerea, fără pic de efort a unui look business casual mai mult decât reușit: 100% made in Romania, această rochiță este una extrem de comodă datorită croiului său simplu, drept, mânecilor scurte și decolteului clasic, rotund. Dacă îi faci loc la tine în garderobă, îți garantăm că te va salva de multe situații neplăcute și te va pune în centrul atenției la nenumărate evenimente corporate la care, prin natura meseriei, vei fi obligată să iei parte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *